Kindcentrum de Springplank

Bij Kindcentrum de Springplank creëren we samen met KIBEO elke dag een veilige en uitdagende speelomgeving voor alle kinderen. Ook voor de allerkleinsten.

Eerste vriendjes maken en spelend leren

Onze babyspecialisten zorgen er met gerichte activiteiten voor dat je baby zich op zijn of haar eigen tempo ontwikkelt in onze dagopvang.

Bij Kindcentrum de Springplank leert je peuter spelenderwijs een heleboel. Zo werken we aan de taalontwikkeling van je peuter. Dit doen we door het zingen van liedjes en het benoemen van de dingen die we doen. Voor de woordenschat lezen we elke dag voor. Maar er is ook ruimte voor beginnend rekenen, bijvoorbeeld door elke dag tot 10 te tellen. We benoemen de dagen van de week en leren de begrippen veraf en dichtbij.

Bij Kindcentrum de Springplank maakt je kind snel vriendjes en vriendinnetjes. Je kind ontwikkelt zich gemakkelijker wanneer hij of zij meerdere dagen in een vast ritme naar de opvang komt. Het biedt rust en stabiliteit. Kinderen worden socialer van de opvang, leren rekening houden met elkaar en hoe ze samenwerken met andere kinderen. Ook de pedagogisch medewerkers leren je kind, de behoeftes en zijn of haar ontwikkeling beter kennen. Hierdoor kunnen ze je kind gemakkelijker begeleiden en stimuleren in zijn of haar ontwikkeling.

Het kindcentrum werkt goed samen met de school. Er is een vloeiende overgang tussen opvang en onderwijs. Dankzij Peuterstart is de overstap naar de basisschool een stuk minder groot.

  • Dagopvang 0-4 jaar is geopend van ma t/m vr van 7.30 uur tot 18.30 uur
  • Peutergroep 2-3 jaar is geopend van ma t/m wo van 8.30 uur tot 12.30 uur

Voor en na schooltijd samen met vriendjes de wereld ontdekken!

Bij Kindcentrum de Springplank kan je kind vóór en na schooltijd spelen, leren en ontdekken bij de buitenschoolse opvang. De pedagogisch medewerkers maken er altijd een leuke middag van! Waar heeft je kind zin in? Hij of zij is de baas. Natuurlijk zijn regels en afspraken belangrijk op de BSO, maar er is ook alle ruimte voor eigen inbreng, het zelfstandig maken van keuzes en het spelen met leeftijdsgenootjes.

Op onze BSO werken we met DoenKids; een leuk en gevarieerd activiteitenaanbod. Het vaste team van enthousiaste pedagogisch medewerkers stellen iedere week een gaaf BSO programma samen waarbij we werken rondom een bepaald thema. Door uitdagende, leerzame en vooral toffe activiteiten aan te bieden, sluiten we aan bij de interesses en talenten van je kind. Ook maakt je kind op de BSO kennis met allerlei nieuwe spellen en activiteiten. Zo ontdekt je kind nieuwe hobby’s en talenten.

  • De BSO is geopend van ma t/m vr
  • Voorschoolse opvang vanaf 7.00 uur
  • Naschoolse opvang tot 18.30 uur

Meer informatie of inschrijven?

Kijk voor alle opvangmogelijkheden op de website: Kindcentrum de Springplank of neem contact op met onze vestiging via springplank@kibeo.nl. Zij helpen je graag verder!